Sensitive Coaching

Inleiding training: Conflicten, hoe ga je daar mee om?

Ben jij weleens belandt in een conflict situatie, waarvan je achteraf dacht: Hoe ben ik hier in terecht gekomen? En vooral ook: Hoe kom ik hieruit! Terugkijkend naar dat moment, werd je toen zo boos, dat je op enig moment zelfs niet meer wist wat er werd gezegd? Zag je de andere partij(en) ook bozer worden? Wilde je koste wat het kost je gelijk halen, of klapte je dicht? Herken je dit bij jezelf, of bij anderen in een conflict? In deze training gaan we in op de emoties en de behoeften die een rol spelen tijdens een conflict. Het leren begrijpen van een conflict, maar ook hoe er mee om te gaan. Een belangrijke vraag die in conflictsituaties speelt is: Wil je gelukkig zijn of wil je gelijk hebben? De training is bedoeld voor mensen die graag een conflict willen oplossen en die zich willen bekwamen in de manier waarop je dit het beste kunt doen.

Doel training: Conflicten, hoe ga je daar mee om?

Het doel van de training van Sensitive Coaching is het (aan)leren van vaardigheden en technieken die je kunt toepassen in conflictsituaties. Tijdens een conflict spelen er veel behoeften en emoties. In deze training krijg je inzicht in waar het nu echt om draait tijdens een conflict. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het creëren van begrip, vertrouwen en veiligheid. Deze drie-eenheid ligt namelijk aan de basis van conflictsituaties.

Inhoud training: Conflicten, hoe ga je daar mee om?

  • Wat zijn de basisvormen van conflicten?
  • Welke basis emoties komen naar boven tijdens een conflictsituatie?
  • Welke vragen stel je tijdens een conflict?
  • Hoe ga je om met een conflict?
  • Hoe zorg je voor een win-win situatie?

Meerwaarde training: Conflicten, hoe ga je daar mee om?

Bewustwording, herkennen en erkennen van de verschillende conflictvormen. Het begrijpen van emoties en behoeften die spelen tijdens een conflict. Je krijgt meer inzicht in de emoties van jezelf en die van de ander. Sensitive Coaching geeft je tips hoe je een conflict in de praktijk kunt begeleiden. Na de training weet je wanneer er een conflictsituatie dreigt, start of wordt uitgelokt en hoe jij daarmee om moet gaan.

Neem vrijblijvend contact op met Sensitive Coaching.


Top