Sensitive Coaching

Mediation van Sensitive coaching

Iedereen maakt gebruik van verschillende rollen. Soms zijn we zus, moeder, werknemer, werkgever, collega, dader van een ongeluk, slachtoffer van geweld of van pestgedrag enz. Doordat je in verschillende rollen zit, krijg je op enig moment ook te maken met conflicten. Op het moment dat er een conflict situatie ontstaat, is het vaak lastig om helder te denken. Door emoties ervaar je zaken vaak anders. Je ego schiet alle kanten op. Je geeft niet graag toe dat je vol met emoties zit. Je bent zwaar teleurgesteld, voelt enorme afwijzing, onbegrip, boosheid, onmacht en/of schuldgevoelens. Die emoties zorgen er voor dat je niet ziet wat er daadwerkelijk gebeurt. Op zulke momenten is het handig dat je een mediator hebt die hoofdzaken van bijzaken onderscheidt. De mediator zorgt er voor dat er weer naar elkaar geluisterd wordt. Beide partijen krijgen een stem. De balans tussen gezond verstand en emoties wordt weer hersteld.

Als mediator ben ik neutraal, onafhankelijk en onpartijdig. Oftewel, ik geef geen mening over hetgeen dat wordt besproken. Ik begeleid de onderhandelingen in het gesprek. Voorwaarde is dat partijen vrijwillig voor mediation hebben gekozen en dat er vertrouwelijk en zorgvuldig met elkaar wordt omgegaan. Beide partijen moeten tevens de intentie hebben om er samen uit te komen. Bij mediation komt er geen rechter aan te pas, de partijen zorgen zelf voor een oplossing. Na de mediation ga je met of zonder elkaar verder. Het is belangrijk dat dit alles in een setting gebeurt waar vertrouwen, veiligheid, ruimte en rust heerst. Ik ben een open persoonlijkheid en maak gebruik van mijn tact en sociale kracht, zonder daarbij af te doen aan duidelijkheid.

Wat mij opvalt in een mediation is dat er altijd een vraag achter de vraag zit. Wat wil je achterlaten en niet meer meenemen naar je volgende baan, huwelijk, relatie of eigenwaarde. Wat willen jullie beiden? Hoe nu verder? Waar draait het nu echt om? Is er geen verborgen agenda? Wat wordt er tussen de regels door gezegd en wat wordt daarmee bedoeld? Wat is wel belangrijk maar nog onuitgesproken? Als mediator zorg ik er voor dat beide partijen op een respectvolle manier met elkaar omgaan en het conflict ook daadwerkelijk afsluiten.

Mediation met slachtoffer en dader staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Gelukkig zie je steeds meer dat mediation ook op dit specifieke gebied wordt ingezet. Veel slachtoffers hebben de behoefte aan een schadevergoeding, om vragen te stellen, of een excuses te krijgen. Excuses blijkt ook vaak een bevrijding voor de dader. Of je nu dader of slachtoffer bent, voor beide partijen is bevrijding essentieel om af te kunnen sluiten. Door mijn jarenlange ervaring in mediation en bemiddelingen, pas ik verschillende methodes en technieken in de praktijk toe. Dit alles uiteraard in een veilige omgeving.

Werkwijze mediation van Sensitive Coaching

Mediator: Natascha van Weerden
Ik werk met een team van specialisten. Daardoor ben ik altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en wetgeving;
Locatie: Neutraal terrein voor beide partijen of in groepsverband; Etten-Leur;
Werkwijze: Mijn stijl is informeel, direct, helder en duidelijk;
Voor wie: Beide partijen of in groepsverband;
Investering: Op aanvraag
Geregistreerd: Geregistreerd MfN, ADR mediator op het gebied van arbeid en communicatie.

Meerwaarde mediation van Sensitive coaching

De nadruk ligt bij mij op: Hoe kunnen jullie dit samen goed afsluiten? Wat werkt voor jullie beiden? Mijn ervaring is dat wanneer je iets niet goed afsluit, dit blijft terugkomen in je leven. Zowel zakelijk als privé. Om die reden gun ik het iedereen om een conflict goed af te sluiten. Mijn rol is dat ik verbinding maak tussen de beide partijen. Beide partijen krijgen gelijke kansen om te zeggen wat ze willen en hoe ze het willen. Wat heb je nodig van elkaar, nu en in toekomst. Een toekomst met of zonder elkaar.

Neem vrijblijvend contact op met Sensitive Coaching.


Top