Sensitive Coaching

Relatietherapie

Relatie therapie of huwelijks therapie, wie kent het niet. Velen denken, dat zodra we een partner hebben gevonden dat we dan languit kunnen liggen en dat het vanzelf wel gaat. Maar dan kom je bedrogen uit. Bestaat een relatie, zoals in sprookjes, waar ze nog lang en gelukkig leven? Ik moet je helaas teleurstellen. Het is keihard werken om je relatie leuk te houden. Laat staan ook nog eens intens gelukkig te zijn. Iedereen heeft zijn eigen rugzakje. Of het nu gaat om zijn eigen jeugd, overtuigingen, gewoonten of gedragingen. Daarnaast heeft iedereen zijn eigen visie over hoe een relatie er nu echt uit hoort te zien.

Verliefd zijn is heerlijk. We zijn verblind en we zien alles door die prachtige roze bril en in het begin kan onze partner bijna niks fout doen. Feit is dat verliefdheid maximaal 1,5 jaar duurt. Daarna beginnen we aan onze eigen manier van houden van met elkaar. Voor iedereen is dit anders. We gaan dan ook dingen van elkaar zien die we minder leuk vinden. Feit 1 is dat 40% van de huwelijken belanden in een scheiding. Maar is die scheiding is echt nodig? Of kun je de relatie redden? Als relatie therapeut zeg ik, je neemt jezelf weer mee in de volgende relatie en dan loop je mogelijk weer tegen dezelfde relatie problemen aan.

Hoe dan verder? Je kunt aanmodderen tot je een ons weegt of je gaat in relatie therapie. Waar je direct geconfronteerd word met jezelf en de ander en de gedragingen van jullie beiden. De onderwerpen zijn gebaseerd op de opbouw van de levensfases waar we doorheen lopen. Met daarnaast de problemen die daar dan bij kunnen horen. We gaan aan de slag met hoe het komt dat jullie vast lopen in de relatie. Op welke verschillende manieren kijken jullie naar de relatie en welke problemen komen jullie dan tegen. Het probleem op zich is niet belangrijk. Maar hoe gaan jullie dat samen oplossen? Dat is veel belangrijker. Hoe kun je dichtbij jezelf blijven en toch in verbinding blijven staan met de ander en elkaar daarbij los kunnen laten wanneer het nodig is.

Het kennismaking gesprek voor relatie therapie met beide partners is altijd gratis. De klik met de therapeut en het echtpaar vind ik zeer belangrijk. Als we besluiten om door te gaan verwacht ik dat beide partners zich 100% inzetten voor de relatie of huwelijks therapie. Huwelijks therapie is vooral bedoeld om inzicht te verschaffen in elkaar. Waar lopen jullie beiden tegenaan in je relatie of huwelijk? Welke problemen willen jullie samen oplossen?

Huwelijkstherapieën zijn er in verschillende vormen en trajecten. Ik begin altijd met 2 afzonderlijke intake gesprekken met beide partners. Daarna het huwelijks therapie traject van 15 sessies waar we verschillende aspecten aanstippen o.a. communicatie, hechtingsstijlen, kinderen, relaties in het algemeen, seksualiteit, rol en gedragspatronen, loopbaan enz. Hierbij horen ook de bijbehorende testen. De relatietherapie light pakket van 8 sessies is een persoonlijke huwelijks apk om de puntjes op de i te zetten in je relatie. Daarnaast is relatie therapie op maat altijd mogelijk.

Ik spreek iedereen aan als partner.Daarmee bedoel ik elk mens die van een ander mens houdt op een romantische manier. Op deze manier wil ik niemand uitsluiten en geen onderscheidt maken tussen genders.

Neem vrijblijvend contact op met Sensitive Coaching.


Top