Sensitive Coaching

Lichaamstherapie coaching

Wat is een lichaamstherapie coaching

Lichaamstherapie coaching is het werken met lichaam en geest voor verbetering en herstel van lichamelijke en psychologische klachten. Coaching is vaak gericht op het cognitieve gedeelte. Energetische coaching therapie is een alternatieve geneeswijze met aanraking van het lichaam als een belangrijk aspect. De combinatie van lichaamstherapie en cognitieve coaching is uniek. Ik ben van mening dat het één niet zonder het ander kan. Het lichaam is een geheugenbank.
Lichaamsgerichte therapie stelt het voelen in je lichaam centraal. Het lichaam is een graadmeter. Het lichaam liegt nooit en kan daardoor als wegwijzer dienen; met name als je ernaar kan en durft te luisteren. Je gaat d.m.v. lichaamsgerichte therapie de verbinding aan met jezelf. Je wordt in contact gebracht met je gevoel.
Organen en meridianen hebben invloed op o.a. de huid, bindweefsel en spieren. Aanraken is de poort naar ons grootste orgaan, de huid. Het voelen dient weer gevoed te worden. Van onbewust naar bewust. Je gaat voor de affectieve aanraking. Daardoor kun je spierspanning veranderen en beïnvloeden. Het gevolg is dat je ontspant en evenwicht en harmonie creëert in je lichaam en geest. Het leren ontladen is voor ieder van ons verschillend. Wat is jouw uitlaatklep? Psychosomatische klachten worden o.a. veroorzaakt door spanning, onverwachte gebeurtenissen en lange vastzittende gevoelens van onvrede. Deze knelpunten zetten zich vast in het lichaam en je geest. Je gevoelsleven, hoe

jij met jezelf en met anderen omgaat, is een onderdeel van de coaching therapie.

Lichaamstherapie methodes en instrumenten die ik inzet zijn o.a:

 • Haptonomie
 • Accupunctuur punten
 • Adem en licht therapie
 • Psychopathologie
 • Regressie therapie
 • Ankh
 • Kosmische schijf
 • Chakranomie
 • Meridianen.
  De lichaamstherapie is geïnspireerd op de Chinese geneeskunde met de overtuiging dat geest en lichaam bij elkaar horen. Ik werk met de energie banen en balans van de organen in jouw lichaam. Daarnaast maak ik gebruik van edelstenen en kruiden ter ondersteuning van het herstel. Je lichaam, verstand, gevoel, intuïtie en ziel hebben elkaar nodig. Kortom, we gaan het evenwicht herstellen van je lichaam, brein en ziel.

Neem vrijblijvend contact op met Sensitive Coaching.


Top