Sensitive Coaching

Energetische coaching therapie

Energetische coaching therapie is het werken met lichaam en geest voor verbetering en herstel van lichamelijke en psychologische klachten. Coaching is vaak gericht op het cognitieve verstand. Lichaamsgerichte therapie stelt het voelen in je lichaam centraal. Haptonomie is een van de lichaamsgerichte therapieën waar ik gebruik van maak. Er zijn veel verschillende behandelingen. Ik geloof dat elk mens uniek is. Psychosomatische klachten worden o.a. veroorzaakt door spanning, onverwachte gebeurtenissen en lange vastzittende gevoelens van onvrede. Deze knelpunten zetten zich vast in het lichaam. Het lichaam is een geheugenbank.

Het lichamelijke gevoel neemt de belangrijkste plaats in bij de eerste bewustwording van onze omgeving en bij de eerst interacties met onze ouders /verzorgers. Door de jaren heen bouw je positieve en negatieve ervaringen op. Daardoor kunnen lichamelijk en psychologische klachten ontstaan. Onze levensgewoonte, gedragspatronen, denkwijze en onwetendheid staan vaak in de weg naar het genezingsproces. Vaak zitten hier verschillende emoties, disbalans, blokkades en verstoringen achter waar we mee aan de slag gaan. Ons lichaam geeft signalen af omdat het hulp nodig heeft. Dit kan zich vertalen in onverklaarbare klachten.

Lichaamsgerichte therapie, wat bedoel ik daarmee?

Haptonomie is een voorbeeld van lichaamsgerichte therapie. Lichamelijke klachten kunnen in verband worden gebracht met geestelijke problemen die in de eerste instantie niet aan het licht zijn gekomen. Vaak wordt er pas aandacht aan gegeven als je er dagelijks hinder van hebt. Lichamelijke en psychische klachten zijn o.a. te herleiden naar de conditie van de organen waardoor er disbalans ontstaat. Door het inzetten van energetische behandelingen kunnen de blokkades en verstoringen in je lichaam worden opgeheven. Het lichaam heeft een zelfhelend vermogen. Je voelt de energie weer stromen in je lichaam. Ik laat je kennismaken met je eigen lichaam.

Energetische coaching therapie: meerwaarde

We gaan aan de slag om de oorzaak te vinden van je fysiek en psychologisch klachten. Zodra je dat weet in de energetische coaching therapie kun je je lichaam en geest veranderen. Verandering door inzicht in je eigen gedrag, gewoontes en denkpatronen en door te luisteren naar je lichaam. Energetische coaching therapie is een alternatieve geneeswijze (waarbij o.a. haptonomie wordt gebruikt) met aanraking van het lichaam als een belangrijk aspect. Je gevoelsleven, hoe jij met jezelf en met anderen omgaat, is een onderdeel van de coaching therapie. Je krijgt een groter bewustzijn van je eigen denken en handelen d.m.v. lichaamsgerichte en cognitieve coaching therapie. Je leert het probleem te begrijpen, te accepteren en te verwerken waardoor je lichaam en geest herstellen. De uitwerking is dat je ontgift, reinigt, ontlaadt, voedt en verwerkt. Het gevolg is dat je ontspant en evenwicht en harmonie creëert in je lichaam en geest. Het leren ontladen is voor elke mens verschillend. Wat is jou uitlaat klep?

Energetische therapie methodes en instrumenten

Methodieken en instrumenten die ik inzet zijn o.a.:
haptonomie, acupunctuur punten, adem en licht therapie, psychopathologie, regressie therapie, Ankh, kosmische schijf, chakranomie. De energetische therapie is geïnspireerd op de Chinese geneeskunde met de overtuiging dat geest en lichaam bij elkaar horen. Ik werk met de energie banen en balans van je organen in jouw lichaam. Wanneer deze in disbalans zijn of geblokkeerd krijg je klachten in je lichaam. Het is een lichaamsgerichte therapie die er voor zorgt dat er blokkades worden opgeheven. Energiebanen worden vrij wordt gemaakt. Daarnaast maak ik gebruik van edelstenen en kruiden ter ondersteuning van het herstel. Je lichaam, verstand, gevoel, intuïtie en ziel hebben elkaar nodig. Kortom, we gaan het evenwicht herstellen van je lichaam brein en ziel.

Neem vrijblijvend contact op met Sensitive Coaching.


Top