Sensitive Coaching

Inleiding training: Wat zijn je kwaliteiten als vrijwilliger?

De maatschappij maakt gebruik in alle facetten van de vrijwilliger. Uit eigen ervaring weet ik dat de vrijwilliger bevlogen, enthousiast en waanzinnig gemotiveerd is. De maatschappij vraagt tijd, kennis en kunde van de vrijwilliger. Marktonderzoek onder vrijwilligers leert dat communicatie- en deskundigheidstrainingen zeer nauw aansluiten op de behoefte van de vrijwilligers en haar organisaties. Zo kunnen de vrijwilligers met extra deskundigheidstrainingen hun dienstverlening nog beter uitvoeren. Ik ben zelf vrijwilliger en van hieruit is het idee ontstaan om verschillende trainingen voor vrijwilligers te ontwikkelen. De trainingen van Sensitive Coaching bieden voor iedere vrijwilliger wat wils. Met behulp van het kernkwadrant ontdek je waar je kwaliteiten als vrijwilliger liggen. Het kernkwadrant gaat namelijk over kwaliteiten en niet over gedrag. Kwaliteiten zijn innerlijke eigenschappen die niet meetbaar zijn en slechts in gedrag voor anderen zichtbaar zijn. Het kernkwadrant is een model dat jouw eigenschappen, leerpunten en gevoeligheden in kaart brengt. Uitgangspunt daarbij zijn de begrippen kernkwaliteiten, valkuil, allergie en uitdaging. Daarnaast hebben we het kwaliteitenspel voor vrijwilligers waarin vragen en stellingen naar voren komen die specifiek op vrijwilligers(werk) zijn afgestemd.

Doel training: Wat zijn je kwaliteiten als vrijwilliger?

  • Welke kwaliteiten zet jij in als vrijwilliger?
  • Welke kwaliteiten heb jij nodig als vrijwilliger?
  • Welke kwaliteiten bezit jij als vrijwilliger om je werk zo goed mogelijk te doen?
  • Inzicht, ervaringen en wensen van de behoefte van de vrijwilliger
  • Benoemen van kwaliteiten en leren kennen van je eigen kwaliteiten kwadrant.

Inhoud training: Wat zijn je kwaliteiten als vrijwilliger?

Deze training van Sensitive Coaching is opgebouwd uit twee modules. De eerste module is gericht op je eigen kwaliteiten, valkuilen, allergie en uitdagingen als vrijwilliger. De tweede module draait om het kwaliteitenspel voor vrijwilligers. De vraag die bij dit spel centraal staat is: Wat heb je nodig in je werk als vrijwilliger? Door dit spel gezamenlijk te spelen krijg je meer inzicht in je eigen kwaliteiten. Daarnaast krijg je ook nieuwe inzichten van andere cursisten.

Meerwaarde training: Wat zijn je kwaliteiten als vrijwilliger?

Het voordeel van deze training van Sensitive Coaching is dat alles uit jouw eigen praktijkervaring komt. Je word je bewust van je kwaliteiten, valkuilen en weet hoe je de uitdaging aangaat met de ander en jezelf. Het kwaliteitenspel voor vrijwilligers is een speels en krachtig instrument, dat je door middel van vragen, stellingen of zinnen die je af moet maken tot een dieper niveau van samenwerking brengt.

Neem vrijblijvend contact op met Sensitive Coaching.


Top