Sensitive Coaching

Inleiding training: Hoe hou je gedragsverandering vol?

Heb jij weleens goede voornemens gehad? Hoe lang hield je het vol? Hoe voelde je jezelf op het moment dat je het (weer) niet hebt vol gehouden? Schiet je in de verdediging en begin je met excuses? Beginnen de zinnen daarna met: “Ja maar……?” Misschien herken je dit wel. Je begint ergens aan maar je weet niet zo goed hoe je moet beginnen en vooral ook hoe je het vol moet houden. Je hebt de intentie om het juiste te doen maar op de één of andere manier komt het nooit echt goed uit de verf. Doe je genoeg aan zelfreflectie? Wat is dat eigenlijk ‘zelfreflectie’ en hoe kan dit je helpen om iets vol te houden? Het helpt jou om je gedachten te ordenen waardoor je inzicht krijgt in je eigen overtuigingen. Je ziet welke overtuigingen je helpen en welke niet. Hierdoor begrijp je hoe dit in de weg kan staan voor jouw interne spiegel. Om het af te sluiten leer je een feedbackmodel. Hoe kan feedback jou en een ander helpen om dichter bij je eigen doel te komen? Hoe geef je op de juiste manier feedback? Je leert om te zien wat anderen zien van jou. Deze training gaat over gedragsverandering. Hoe doe je dat? Waar begin je als eerste mee? En vooral, hoe hou je het nieuwe gedrag in stand? Je krijgt meer inzicht in jezelf en in je gedrag.

Doel van de training

Het doel van de training is hoe je je gedrag kunt veranderen door middel van zelfreflectie. Hoe motiveer en stimuleer jij jezelf dusdanig dat je weet wat je wilt. Dat je het kan, mag en durft toe te laten om de volgende stappen te zetten die je dichter bij je doel brengen. Waar zitten jouw triggerpunten op het gebied van overtuigingen en feedback ontvangen en geven.

Inhoud van de training

  • Gedragsverandering
  • Zelfreflectie
  • Overtuigingen
  • Feedback geven

Meerwaarde van de training

Je kunt op een objectieve manier naar jezelf en naar anderen kijken. Je leert welke vragen je aan jezelf kunt stellen om tot een diepere bewustwordingslaag door te dringen. Wat zit er achter jouw overtuigen en waar komen deze vandaan? Je begrijpt en durft vragen aan jezelf te stellen waardoor je verder komt in je persoonlijke ontwikkeling. Ik geef je kennis en inzicht mee om op een effectieve manier om te gaan met feedback, zelfreflectie en gedragsverandering.

Neem vrijblijvend contact op met Sensitive Coaching.


Top