Sensitive Coaching

Inleiding training: De basis stappen van mediatie en mindfulness

“Gun jezelf elke dag een paar minuten stilte”- Richard Carlson.
Wat is het nut van stilte? Wat is mindfulness en meditatie en is het een hype of is het echt iets voor langere termijn? Past het bij jou of juist helemaal niet? Waarom zou je het gaan doen? Dit is een proeverij van meditatie en mindfulness. Je proeft van beiden en ervaart, beleeft en weet of je dit in jouw leven wilt toepassen. Bij deze training gaan we in op de theorie van mediatie en mindfulness maar je gaat het vooral zelf ervaren.
Daarnaast komt de vanzelfsprekendheid van de automatische piloot ook aan de orde. Hoe vaak sta je niet eens meer bij dingen stil? Bewust of onbewust? Wat zijn hier de voor- én de nadelen van in deze hectische wereld? Werkt het bijvoorbeeld ook wanneer je onrustig bent? Waar blijven al die 40.000 gedachten die we per dag hebben en hoeveel daarvan zijn positief en negatief? Hoe gaan we hiermee om en welke hindernissen kom je hierbij tegen? Hoe werkt het om in het hier en nu te blijven. Wat is het nut daarvan? Je krijgt meditatie- en mindfulness tips voor bewuster te leven. Daarnaast combineren we dit met balans- en spanningsoefeningen die je direct thuis kunt toepassen. Elke dag is een nieuwe dag om te oefenen met je eigen gedachte in het hier en nu!
Angst heeft twee fundamentele oorzaken. In deze workshop zoek je uit waar jouw angst voor staat en waar het vandaan komt. Daarna kijk je objectief naar je eigen angst(en). Waar heb je wel invloed op en waar niet. Op welke manier kies jij er voor om met je angst om te gaan. Het is een verdiepende workshop waar angst emoties bij komen kijken. Dus ben je er aan toe om hier in alle eerlijkheid bij jezelf naar te kijken en wil je hier direct pro-actief zelf mee aan de slag gaan? Schrijf je dan nu in voor deze workshop.

Doel van de training

Na deze training sta je meer in het hier en nu en sta je bewuster in het leven. Je herkent waar het voor jou om draait en hoe je dit positief kunt beïnvloeden. Door een aantal kleine aanpassingen in je leven en een aantal simpele oefeningen te doen, kun je jouw hier en nu vergroten waardoor je bijvoorbeeld ook stress zelf kunt reduceren.

Inhoud van de workshop

  • Wat is meditatie en mindfulness?
  • Wat doen gedachte met een mens?
  • Hoe doe je dat in het hier en nu staan?
  • Hoe geef jij jezelf mentaal een boost?
  • Praktijkoefeningen meditatie en mindfulness oefeningen

Meerwaarde van de training

Bij deze interactieve training leer je hoe je dagelijks meer rust kunt brengen in je hoofd. Je wordt bewuster van je gedachten en emoties. Het maakt je stressbestendiger waardoor je in het hier en nu kunt blijven. Je laat zaken voor wat het is waardoor de kwaliteit van je leven omhoog gaat.

Neem vrijblijvend contact op met Sensitive Coaching.


Top