Sensitive Coaching

Inleiding workshop: Zelfreflectie, hoe dan?

Zelfreflectie, wat is dat? Zelfinzicht, wanneer gebruik je dat? Hoe spiegel je gedragspatronen? In welke situaties heb je zelfreflectie nodig. Ben je in staat om te kijken naar je sterke kanten en je kwetsbaarheden? Wanneer doe je aan zelfreflectie? Zou je dit kunnen proberen zonder oordeel en zonder dat je in de aanval gaat? Is het aan te leren? Hoe zet je zelfreflectie dan in? Welke positieve en negatieve aspecten van jezelf neem je mee in je privé of je zakelijke leven als het gaat om zelfreflectie. Ben je bereid om te onderzoeken wat je sterke en schaduw kanten van je karakter zijn? Ken jij je eigen weerstanden en hoe ga je daar mee om? Hier krijg je antwoord op in deze workshop. Ben je nieuwsgierig geworden waar het voor jou tot nieuwe inzichten kan komen en waar je nog kan groeien in zelfreflectie? Dan is dit de training voor jou!

Doel van de training

  • Wat is zelfreflectie?
  • Wanneer heb je het nodig?
  • Wat is de kracht van kwetsbaar zijn?
  • Wat is overdracht en tegenoverdracht?
  • Leren omgaan met oordelen en veroordelen
  • Hoe ga je om met oplopende spanningen binnen gesprekken?
  • Hoe geef je feedback en tegelijkertijd leer je van zelfreflectie?

Inhoud van de training

Zelfreflectie, wat is dat nu? Hoe zet ik het in, bij privé en zakelijk situaties. Wat levert het jou op als je doet aan zelfreflectie? Je krijgt uitleg over wat positieve en negatieve overdracht nu eigenlijk is. Wanneer ontstaat dit en wat gebeurt er dan. Wat is het nut van zelfreflectie bij gesprekken. Welke vragen kun jij jezelf dan stellen? Hoe reageer je in spanningsvolle situaties? Wat gebeurt er wanneer je in een emotie schiet? Kun je dan nog steeds helder en objectief reflecteren? Wat zijn overdracht gevoelens en hoe bewust ga je hiermee om? Je leert een methode die doeltreffend en snel is, en die je direct kunt gebruiken voor feedback en zelfreflectie. Dit alles op een liefdevolle manier om feedback te geven en tegelijkertijd te doen aan zelfreflectie. De opening te maken en samen tot een oplossing te komen.

Meerwaarde deelname

Je verruimt je manier van kijken naar jezelf, en naar de ander. Door te reflecteren op jezelf leer je te verwoorden wat jou sterke punten en verbeterpunten zijn. Waar liggen die weerstanden, het oordelen en het veroordelen opgeslagen in jezelf? Wat doet deze spanning met jou en waar loop je dan tegenaan? Daardoor krijg je inzicht in de manier hoe jij omgaat met zelfreflectie. Wat is jouw aandeel in het zelf reflecterend proces? Je verwoord helder wat je te bieden hebt in het proces van zelfreflectie. Je bent je bewust van je kwetsbaarheid en dit zet je op de juiste manier in. Je leert hoe spanningsopbouw bij jezelf en de ander werkt en hoe je hiermee kunt werken. Je weet wat het effect is om op de juiste manier een zelf reflecterend vermogen te krijgen en te geven. Na het volgen van de workshop beheers je o.a. de meerwaarde van jouw zelfreflectie en het mentaliserend vermogen.

Opvolg bijeenkomst

Deze bijeenkomst is bedoeld om je ervaringen te delen. Wat heb je geleerd en hoe heb je het toegepast? Waar ben je tegenaan gelopen in de praktijk? Zijn er nog vragen naar aanleiding van de training? Hoe ben je omgegaan met zelfreflectie? Heb je het toegepast? Extra tips en tricks met betrekking tot zelfreflectie.

Neem vrijblijvend contact op met Sensitive Coaching.


Top