Sensitive Coaching

Lichaamstherapie coaching – achtergrond

Lichaamstherapie coaching, wat is hier de meerwaarde van?

Lichamelijke en psychische klachten zijn o.a. te koppelen aan de conditie van de organen waardoor er disbalans ontstaat. Door het inzetten van energetische behandelingen kunnen de blokkades en verstoringen in je lichaam worden opgeheven. Het lichaam heeft een zelfhelend vermogen. Er ontstaat een verruiming van het bewustzijn. Je voelt de energie weer stromen in je lichaam. Je krijgt een groter bewustzijn van je eigen denken en handelen d.m.v. lichaamsgerichte en cognitieve coaching therapie. Je krijgt een open, lerende houding naar jezelf en je omgeving. Je leert het probleem te begrijpen, te accepteren en te verwerken waardoor je lichaam en geest herstellen. De uitwerking is dat je ontgift, reinigt, ontlaadt, voedt en verwerkt. Ik laat je kennismaken met het ervaren en herkennen van je eigen lichaam.

Lichaamstherapie coaching, waar wil je naar toe?

We gaan aan de slag om de oorzaak te vinden van je fysieke en psychologische klachten. Zodra je dat herkent en ervaart kun je je lichaam en geest veranderen. Verandering door inzicht in je eigen gedrag, gewoontes en denkpatronen en door te luisteren naar je lichaam. Je zelf reflecterend vermogen wordt aangesproken op lichamelijk en geestelijk niveau. Die combinatie helpt de klachten te verminderen en ze te accepteren en daarmee worden je lichaam en je geest een geheel.

Lichamelijke en geestelijke klachten, hoe ontstaan ze?

Het lichamelijke gevoel neemt de belangrijkste plaats in bij de eerste bewustwording van onze omgeving en bij de eerste interacties met onze ouders/ verzorgers. Mensen worden als voelers geboren. We hoeven het niet te leren als we geboren zijn. Maar als er geen gehoor aan wordt gegeven, kan het beschadigd worden en geeft het klachten op latere leeftijd. Door de jaren heen bouw je positieve en negatieve ervaringen op. Daardoor kunnen lichamelijk en psychologische klachten ontstaan. Onze levensgewoonte, gedragspatronen, denkwijze en onwetendheid staan vaak in de weg naar het genezingsproces. Vaak zitten hier verschillende emoties, disbalans, blokkades en verstoringen achter.
Ons lichaam geeft signalen af omdat het hulp nodig heeft. Lichamelijke klachten kunnen in verband worden gebracht met geestelijke problemen die in de eerste instantie niet aan het licht zijn gekomen. Dit komt omdat we het voelen zijn verleerd. Vaak wordt er pas aandacht aan gegeven als je dagelijks hinder krijgt van lichamelijke en geestelijke klachten. Dit uit zich vaak in onverklaarbare klachten.

Neem vrijblijvend contact op met Sensitive Coaching.

Top