Sensitive Coaching

Teamcoaching en teambuilding van Sensitive Coaching

Wat vinden medewerkers belangrijk in Nederland:

  • Betrokkenheid
  • Waardering
  • Erkenning

Dit is de uitkomst van een onderzoek van Workforce onder medewerkers in Europa. Nederlanders vinden een afwisselende en drukke baan belangrijk. De balans tussen werk en privé komt op de derde plaats. Deze uitkomst is niet zo vreemd als je bedenkt dat je je collega’s in de regel vaker ziet dan je partner. Met dit verschil, dat je je collega’s (meestal) niet kunt kiezen, daar heb je gewoon mee om te gaan. Soms heb je geluk, soms niet. In het laatste geval is het goed om te weten dat de ander niet verandert.
Jij, daarentegen, kunt dat wel. Je wilt iedere dag met plezier naar je werk, dat de samenwerking in het team goed verloopt, maar dat wordt moeilijk als je niet met een collega door een deur kunt. De teamcoaching en teambuilding van Sensitive Coaching speelt hierop in en geeft je handvatten die je gelijk in de praktijk toepast. Elkaar op een andere manier leren kennen zorgt vaak voor positieve verandering op de werkvloer. Groepsdynamiek is iets aparts, je proeft letterlijk de sfeer als je in een ruimte komt. Je merkt echter dat de totale groepsdynamiek en samenwerking verandert na teamcoaching en teambuilding van Sensitive Coaching. De groep voelt zich gehoord, is hechter, ervaart meer veiligheid, meer vertrouwen, voelt begrip, respect en waardering.
Welke vragen zijn o.a. belangrijk voor bedrijfsresultaten:

  • Wat zijn de verwachtingen voor het volgende jaar?
  • Hoe willen jullie de nieuwe technologie, samenwerking, reorganisatie enz samenbrengen op zo’n manier dat de neuzen van iedereen dezelfde kant op staan?
  • Hoe zorg je voor de betrokkenheid tussen het management en de medewerkers?

Uit onderzoek blijkt dat slechts 25% van de Nederlandse medewerkers loyaal zijn aan het bedrijf en 47% heeft last van stress op de werkvloer. Veel stress kan uitval veroorzaken. Als werkgever zit je niet te wachten op uitval door ziekteverzuim, daarbuiten draagt dit niet bij aan het welzijn van de medewerkers. Afgelopen jaar was het ziekteverzuim het hoogste in het onderwijs, de zorg en het openbaar bestuur. Dit alles komt de arbeidsbeleving en sfeer binnen uw organisatie niet ten goede. Juist om die reden is het belangrijk dat teamcoaching en teambuilding wordt ingezet als middel om dit tegen te gaan.
De praktijk leert dat er vaak geen tijd is om op een professionele manier aandacht te besteden aan uw medewerkers. De reden hiervoor is dat er niet voldoende objectieve kennis en vaardigheden in huis zijn om er voor te zorgen dat het echt werkt. Zowel op de korte als op de lange termijn. Door teamcoaching en teambuilding van Sensitive Coaching wordt de productiviteit, tevredenheid en positieve levenshouding naar een hoger plan getild en daalt het personeelsverloop. Betrokken medewerkers stralen uit dat ze het naar hun zin hebben. Het gevolg is meer begrip, acceptatie, goedkeuring en bevestiging. Met als gevolg dat ze vriendelijker omgaan met de klanten, minder ziekteverzuim, het stressniveau beheersbaar is en ze uw organisatie als eigen onderneming gaan zien.

Werkwijze Teamcoaching en Teambuilding van Sensitive Coaching

Wie: Natascha van Weerden. Ik werk met een team van verschillende trainers, ervaringsdeskundige, trainersacteurs en specialisten;
Locatie: Meerdere locaties, incompany is altijd mogelijk.
Groep: Minimaal 6 en maximaal 16 personen. Voor particulieren geldt een minimum van 6 personen;
Werkwijze: Informeel, direct, helder, duidelijk, interactief en energierijk
Duur: De training bestaat uit 1 of 2 dagdelen en kan op ieder gewenst moment van start gaan;
Investering: Inventariseren van uw wensen en behoeften, van daaruit bouwen we verder
Geregistreerd: Gecertificeerd Nobco, EMCC coach, geregistreerd MfN, ADR mediator en trainer op het gebied van arbeid en communicatie op persoonlijke ontwikkeling

Neem vrijblijvend contact op met Sensitive Coaching


Top