Sensitive Coaching

Inleiding training: Back to basic gedrag en emotie

Ben jij benieuwd waar jouw (basis)gedrag en die van de ander vandaan komt? Wanneer dit is ontstaan? Niemand is zo interessant als jezelf. Hoe beter jij jezelf leert kennen, hoe leuker het wordt. Je gaat jezelf (h)erkennen en opnieuw ontdekken. Je kijkt terug op jezelf en jouw gedrag met de kennis die je op doet in de training, waardoor er grappige, ontroerende, diepgaande gebeurtenissen en herinneringen naar boven komen.
Heb je wel eens te maken gehad met iemand die in de slachtofferrol zit of iemand die alleen maar klaagde? Of een overdreven behulpzaam persoon? Hoe ging en ga je daarmee om? De drama- en de winnaarsdriehoek methode wordt behandeld om discussies, meningsverschillen en ruzies te analyseren. De drama driehoek heeft namelijk een vaste, negatieve dynamiek ten opzichte van elkaar. Door deze goed toe te passen, kun je het contact en de manier waarop je met elkaar praat sturen naar de winnaarsdriehoek.

Doel training: Back to basic gedrag en emotie

In deze training van Sensitive Coaching krijg je nieuwe inzichten in jezelf op het vlak van primair gedrag, emoties, behoeften en afweermechanisme. Puzzelstukjes vallen op hun plaats. Hierdoor kun je op emotioneel vlak nog beter met de ander communiceren. Ik maak gebruik van praktijkvoorbeelden.

Inhoud training: Back to basis gedrag en emotie

  • De overlevingsstand van primair gedrag
  • Basis emotie- en behoeften
  • Omgaan met het afweermechanisme van jezelf en van anderen
  • Drama- en winnaarsdriehoek methode
  • Bewust inzetten van inhoud, emotie en intentie

Meerwaarde training: Back to basic gedrag en emotie

Stil staan bij het hier en nu. Waar sta je en waar wil je naar toe? Om hier antwoord op te krijgen, ga je “back to basic”. Doordat je de rollen in de drama- en winnaarsdriehoek herkent, weet je hoe je dit ombuigt. Je leert beter te communiceren door weg te blijven van de inhoud, en emotie en intentie bewust in te zetten. Er wordt gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden.

Neem vrijblijvend contact op met Sensitive Coaching.


Top