Sensitive Coaching

Inleiding training: Effectief omgaan met agressief- en ongewenst gedrag

Ben jij medewerker of vrijwilliger in de zorg of in een andere organisatie. Heb je tijdens je werk wel eens te maken met agressief gedrag? En heb je geen idee waar dit gedrag vandaan komt en hoe je hiermee om moet gaan? Dan is dit echt een training voor jou! In de volksmond wordt dit agressieve gedrag ook wel “onbegrepen gedrag“ genoemd. Om goed met onbegrepen gedrag om te kunnen gaan, is het van belang dat je weet en vooral ook begrijpt welke onderliggende behoefte er speelt. Alleen dan kun je verbinding maken met iemand (die zichzelf niet is) en hem of haar kalmeren. Door je te verplaatsen in de ander, zie je tevens in dat dergelijk gedrag niet tegen jou persoonlijk is gericht.

Doel training: Effectief omgaan met agressief- en ongewenst gedrag

Het doel van de training van Sensitive Coaching is het aanpakken van de oorzaak. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, ligt de oplossing namelijk niet in het gedrag maar bij de oorzaak. Pas als de oorzaak van het gedrag is achterhaald, kunnen de juiste interventies worden toegepast. Je leert situaties te herkennen en op waarde (in) te schatten. Door je zintuigen optimaal te benutten, herken je de symptomen van spanning, boosheid en/of agressief gedrag nog voordat het tot uiting komt en kun je hier vervolgens gelijk op inspelen.

Inhoud training: Effectief omgaan met agressief- en ongewenst gedrag

  • Wat is onbegrepen (agressief) gedrag?
  • Welke (uitings-)vormen komen voor?
  • Wat zijn oorzaken van onbegrepen gedrag?
  • Wat doet dit gedrag (in stress situaties) met jou?
  • Hoe maak je verbinding?
  • Gebruik maken van je zintuigen

Meerwaarde training: Effectief omgaan met agressief- en ongewenst gedrag

Bij deze interactieve training wordt er gewerkt met praktijkvoorbeelden die door de deelnemers zelf worden aangedragen. De visie en het gedrag van beide partijen wordt op deze manier optimaal besproken en toegelicht en heeft als bijkomend voordeel dat dit gelijk in de praktijk kan worden toegepast.

Neem vrijblijvend contact op met Sensitive Coaching


Top